torsdag 1 september 2011

Två finfina tillbehör



Dessa två härliga tillbehör kan man servera till lite vad som helst. Men de är så klart precis lika goda att äta som de är... mmm.


Ugnsrostade rödbetor med fetaost och honung

Rödbetor skalade och delade
olja
salt & peppar
örter, jag tog basilika, kan skippas.
folie
fetaost
honung

Blanda rödbetorna oljan och kryddan på ett folieark som du för ihop till ett litet paket. Baka i ugnen på 200-230 grader i ca 40 minuter. Öppna och krossa över feta och honung. Om du vill att fetaosten också ska bakas så kör du in den öppnade paketet några minuter till i ugnen. Gott!





Folieinbakadbakad potatis



potatis, delade
sötpotatis, eventuell annan rotfrukt tex morot, kålrot... funkar också jättebra
salt & peppar
ört - jag tog salvia
vitlöksklyfta
olja

Gör som med rödbetorna, men efter ca 30 minuter i ugnen öppnar du paketet och låter potatisen få färg.


Du kan köra både rödbetorna och potatisen i ugnen samtidigt, men inte gärna i samma foliepåse, då blir allt rosa...










1 kommentar: