fredag 2 september 2011

Champinjonsåsen

En av de bästa såser att slänga ihop då budgeten och tiden är tajt. Jag blandar den oftast med pasta. jag hade lite färsk chili så det fick åka med av bara farten, annars brukar jag göra den utan.



















Bästa champinjonsåsen

champinjoner
smör
grädde eller creme fraîche (eller ta båda...) Mängden varierar beroende på hur mycket sås du vill ha
en skvätt vatten
ca 1/2 tärning svampbuljong
eventuellt en skvätt soja, för färg. Undvik om såsen är salt nog av buljongen!
eventuellt salt & peppar, om du tycker såsen behöver det

Du kan även tillsätta andra grönsaker t.ex. chili, vitlök, paprika osv... stek dem då tillsammans med svampen i början.

Smörstek champinjoner och eventuella andra grönsaker i en stekpanna. Tillsätt lite vatten ca 1/3 dl och buljongtärningen, låt puttar snabbt. Nu åker grädden eller creme fraîchen i, rör runt och smaka av! Tillsätt några droppar soja och eller mer krydda för den perfekta smaken. Servera gärna med pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar