torsdag 22 september 2011

Fylld paprika

Igår kväll blev det fyllda paprikor till mat här hemma. Inspirationen fick jag från bloggen "Bara en kaka till...", precis vad vi var sugna på. Men med en hungrig man hemma så fick det bli klyftpotatis till också, det blev grymt gott!



Fyllda paprikor

2 stora paprikor

1 liten gul lök, fin hack
1 vitlöksklyfta, fin hack
1-2 tomat, fin hack
ca 150 gram köttfärs
lite rött vin om du har hemma, eller från glaset.. man bör ha rött vin i glaset när man lagar denna köttfärssås! (trots att det är vardag..)
någon dl vatten
1 msk torkad oregano
1 msk torkad timjan
1 msk spiskummin
1 msk tomatpure
salt & peppar
fetaost eller vanlig ost

Fusk tzatzki
1 dm gurka
1,5 dl creme fraiche
1 liten vitlöksklyfta
salt & peppar



Ugnen står på 200 grader. Kapa locket på paprikorna och även liiite i botten så de kan stå upp, akta bara så det inte blir hål, töm och ställ åt sidan, spara locket. Ok, stek lök, vitlök i olja tills den mjuknar. Tillsätt tomat och köttfärs. Skvätt i rött vin. När det börjar torka ut lite tillsätt lite vatten. Krydda med alla kryddor + tomatpure och låt puttra på svag värme tills du tycker att den smaka som den ska! Fyll då paprikorna till hälften, tillsätt lite ost, sen fyller du upp med såsen och lite till ost på toppen. På med locket och in i ugnen ca 40 minuter.

Fusk tzatziki- riv gurkan och salta med ca 1/2 tsk salt, låt dra lite och krama sedan ur allt vatten. pressa i en liten vitlök. Tillsätt creme fraiche och smaka av med salt och peppar.



Servera paprikorna som de är med bara lite tzatziki eller lägg till lite härliga klyftor av potatis! Gott!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar