torsdag 1 september 2011

Scrambled eggs

Det är inte helt självklart hur man får till en bra äggröra. Jag tyckte själv att det blev torrt och tråkigt vissa gånger och rinningt andra, till exempel när jag använde mjölk... Nu har jag det bästa "receptet" och kör med det varje gång!


















Äggröra

2 ägg
4-6 msk grädde (inte mjölk!)
salt & vitpeppar
1 msk smör

Knäck äggen i en liten bunke och vispa ihop med grädden samt krydda. Man kan självklart krydda med andra kryddor och örter, men jag gillar bäst då den är helt ren i smaken. Smält smöret i en liten stakpanna när det bubblat lite häller du i äggsmeten och rör konstant tills äggröran ser nästan helt klar ut, då tar du av den från spisen och lägger på en tallrik. På så sett får du en len äggröra istället för en torr och "bitig".

Servera med bröd eller varför inte vara traditionell och steka upp lite bacon..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar