onsdag 31 augusti 2011

Kyckling med sötpotatispaj

Ikväll lagade jag till mat som verkligen gick hem! Denna rätt är lättsam och ganska långsam, det vill säga att man inte behöver springa runt och flåsa i köket... Fantastiskt!




Kyckling med sötpotatispaj

Kycklingen

kycklingfiléer
dijon senap
salt & peppar

Gör ett snitt i varje filé och bre på lite senap. Stäng och krydda. Stek på medelhög värme i 7-10 minuter per sida.


Pajdegen



5 dl mjöl
160 g smör
Isvatten

Blanda mjöl och smör i matberedare tills det blir klumpigt. Häll sedan på så mycket vatten det behövs för  att degen ska gå ihop. Lägg i plastpåse och kyl i minst 30 minuter. (Kyler man inte degen kan man riskera att pajdegen sjunker ihop på sidorna). När degen vilat kavlar du ut den ca 3mm tunn och fyller en pajform. Ställ pajformen i kylen när du gör klart fyllningen.


Pajfyllningen

750 g sötpotatis
1 1/4 dl crème fraiche
3 gärna rumsvarma ägg
2 tsk spiskummin
2 msk honung
2 msk hackad salvia
lite riven muskot
Salt & peppar
Salvia till garnityr



Skala, grovhacka och koka sötpotatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Blanda sötpotatisen med crème fraiche i matberedare och kör till en smet. Tillsätt äggen och kryddorna och blanda igen. Smaka av! 

Är du nöjd häller du smeten i ditt kalla pajskal och pryder med de hela salviabladen. 

Grädda på 200 grader i ca 35-40 minuter.


Jag serverade med vanlig crème fraiche.

2 kommentarer:

  1. Nemen titta, sötpotatispajen piffad med salvia! ;P Den här tänker jag definitivt se till att göra inom de närmaste dagar, den var verkligen supergod! :)

    SvaraRadera
  2. Haha, ja där ser du hur fin den skulle sett ut! ;-) Det tycker jag du ska göra, så får du prova att äta den varm, mycket gott det med!

    SvaraRadera