För ett par dagar sedan blev det chilicheese skapande här hemma. Verkar som det blev det ultimata receptet enligt Johan som testat många varianter...
Johan´s Chilicheese
Ett bigpack cheddarost (som är styckinpackade i plast...)
2 färska gröna chilifrukter och 1 röd, men smaka er fram... olika frukter smakar olika starkt.
Salt
Ströbröd
Olja att fritera i
Frityrsmet
2,5 dl mjöl
2,5 dl 3,5 % öl, vi använde budweiser
Vispa ihop frityrsmeten och ställ i kylen.
Riv eller hacka osten fint (går säkert att använda en mixer). Hacka chillin fint och blanda med "ostmoset", salta lite. Rulla till små ostbollar, som en pingisboll ungefär. Doppa ostbollarna i smeten och sedan i ströbröd. Var noga att det kommer ströbröd runt hela bollen, annars spricker den när den friteras.
Fritera bollarna några i taget tills de är gyllenbruna.
Ät varma, gärna med en kall öl som tillbehör...
Spännande med hemgjord chili cheese, det har jag aldrig provat =) Söt blogg du har!
SvaraRaderaTack Alexandra! Det gick oväntat smidigt, bara att prova!
SvaraRadera