onsdag 31 augusti 2011

Chilicheese


För ett par dagar sedan blev det chilicheese skapande här hemma. Verkar som det blev det ultimata receptet enligt Johan som testat många varianter... 

Johan´s Chilicheese

Ett bigpack cheddarost (som är styckinpackade i plast...)
2 färska gröna chilifrukter och 1 röd, men smaka er fram... olika frukter smakar olika starkt.
Salt
Ströbröd
Olja att fritera i

Frityrsmet

2,5 dl mjöl
2,5 dl 3,5 % öl, vi använde budweiser

Vispa ihop frityrsmeten och ställ i kylen.
Riv eller hacka osten fint (går säkert att använda en mixer). Hacka chillin fint och blanda med "ostmoset", salta lite. Rulla till små ostbollar, som en pingisboll ungefär. Doppa ostbollarna i smeten och sedan i ströbröd. Var noga att det kommer ströbröd runt hela bollen, annars spricker den när den friteras.
Fritera bollarna några i taget tills de är gyllenbruna.

Ät varma, gärna med en kall öl som tillbehör...

2 kommentarer:

  1. Spännande med hemgjord chili cheese, det har jag aldrig provat =) Söt blogg du har!

    SvaraRadera
  2. Tack Alexandra! Det gick oväntat smidigt, bara att prova!

    SvaraRadera