När vi var i peking så fick vi en härligt chillistark nudelsoppa till frukost. De kinesiska små tanterna gjorde den så klart bäst, men här är mitt försök som blir riktigt nära...
Nudelsoppa á la Kina
(lunch eller frukost)
I vardera serverings skål river du ner:
1 tsk färsk ingefära
1 tsk vitlök
ca 3 msk japansk soja
1 msk sesamolja
2 tsk honung
och chili efter smak, jag använder ca 1/2 tsk chiliflakes eller 1/3 tsk sambal olek
Rör ihop.
I en kastrull kokar du upp vatten så det räcker som soppa till alla skålarna du gjort. Du smaksätter vattnat med valfri/a buljongtärningar (följ anvisningar om hur många tärningar/vatten på paketet) Låt koka upp. (Här kan du slänga i valfria grönsaker! Gott är svamp, lök, vanlig isbergssallad i stora blad, kål eller med autentiskt pak choy) Släng i lagom mängd äggnudlar och låt koka efter anvisningar på nudelpaketet.
När nudlarna är perfekta så fördelar du dem i skålarna och häller sedan på buljongsoppan. Var och en rör om vid bordet och avnjuter sin kryddiga soppa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar