måndag 12 september 2011

Den kladdiga kakan

Alla har sitt recept på den svenskaste kakan - Kladdkakan! Jag håller stenhårt på mitt recept, självklart, det är ju det bästa. Personligen har jag alltid gillat när kakan fått "stå till sig" lite över natten och bli sådär härligt franskt krämig.. Mmm.



Min kladdkaka

150 gram smör, ja smör är bra!
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
1 nypa salt
2 ägg
2 dl mjöl

Ugnen står på 175 grader.

Smält smöret i en kastrull, ställ av från värmen och tillsätt socker, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda till en smet. Rör i äggen och sedan mjölet, sikta om du är rädd att det ska bildas klumpar. ( jag rör frenetiskt, så jag skippar det momentet...) Häll upp i en smörad form, om du vill kan du bröa med kokos eller vanligt ströbröd men jag brukar köra utan. Mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ät varm eller låt svalna, den är fantastisk kylskåpskall...




Servera med hemgjord vaniljglass. Och kaffe så klart!



3 kommentarer:

  1. Flashbacks från hemkunskapen i 6:an med det receptet.. =)
    Vad roligt med en matblogg, känns verkligen du och väldigt trevligt utformad! //Maya

    SvaraRadera
  2. Åh! Jag kör också på det där receptet! Hittade det i en av mina chokladböcker för nåt år sen. Det absolut bästa! :)

    SvaraRadera
  3. Maya: Tack! Kul att du gillar bloggen :-)
    Rebecka: haha underbart, jag hittade detta recept i nån reklam för tele 2 för många många år sedan, det har fastnat och hängt kvar....

    SvaraRadera