onsdag 21 september 2011

Äppelpaj

Linda skulle komma förbi på en liten fika idag, vilket firades med en mini äppelpaj och glass. Ibland känner man inte för att äta äppelpaj hela veckan, då är det bra att kunna göra små portioner :-)
Jag lägger upp recept för vanlig form och för 2-3 portionsformar, så kan man välja själv!



Äppelpaj

2-3 port / / Hel kaka

1 äpple / / 4-5 äpplen
35 gram smör / / 130 gram
ca 30 gram socker / / 1,5 dl socker
1/2 dl mjöl / / 2 dl mjöl
1/4 tsk bakpulver / / 1 tsk bakpulver



Ugnen står på 200 grader. Smöra form / / formar, lägg i skalade och klyftade äppelbitar, i de små formarna delade jag klyftorna i halva, så det blir lite mindre bitar. Blanda ihop ingredienserna till "kaksmulet" och toppas dina pajer. Ta bara 2 små formar om du vill ha lite mer paj per portion, blir snyggare, men jag ville inte ha så mycket paj i dag, tänka sig! Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.




Servera med hemlagad vaniljglass!

2 kommentarer:

  1. Perfekt med portionspajer. Kanske ska ta och överraska sambon med det ikväll!?

    SvaraRadera
  2. Det tycker jag du ska göra, är bästa pajen... mmmmm!

    SvaraRadera