söndag 9 oktober 2011

Tillbehör som måltid?

Ja, ibland blir det så hos oss... när man inte är så sugen på att laga mat så länge, komponera och bestämma sig... Nä då kan det bli såhär. I fredags åt vi rostade ugnsgrönsaker med pumpa, morötter potatis osv.. gott - ja, enkelt - ja! I går blev det detta tillbehör i storformat som middag, vi älskar brysselkål här hemma, Här kommer receptet:

Ugnsgrönskaker med fetakräm!



Brysselkål
2 proppmätta personer, men som tillbehör räcker det till 4, lätt!

500 gram brysselkål
1 paket bacon, grovt skivat, kan uteslutas för veggo
gott bröd, ca 3 tjocka skivor, tärnade
1 dm purjolök, grovt skuren
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk persilja
1-2 tomater, hackade
vatten och en halv buljongtärning
parmesan




Rensa, skölj och halvera brysselkålen, ställ åt sidan. Stek purjolök och bacon tills baconet är knaprigt. Lägg på en tallrik och stek sedan krutongerna i olivolja (rikligt) och hackad persilja i samma panna, till de är krispiga. Lägg tillsammans med baconet. Nu lägger du i brysselkålen, vitlök och tomater, stek i ca 2 minuter, sen häller du på vatten så det täcker brysselkålen precis, och lägg i buljongtärningen. Låt koka tills kålen har mjuknat och vattnet är borta. Blanda då i de resterande ingredienserna och hyvla över parmesan. 


Vi serverade med en klick turkisk yoghurt.  


2 kommentarer:

  1. Låter som en riktigt god tillbehörsmiddag, parmesanost och bacon är ju aldrig fel!

    SvaraRadera
  2. Mårtenssons - Parmesan, bacon och brysselkål gifter sig!

    SvaraRadera