måndag 3 oktober 2011

Mexico?

I helgen blev det majssoppa och quesadillas. Det gick fort och var gott gott! Dock passa er för den blir lätt för salt! Smaka smaka smaka... så blir det nog bra! Stark är den också om man vill, ohja!


Het majssoppa
2 port

1 normalstor burk majs
2 msk olja
lite salt & peppar
1/2 buljongtärning , kyckling el grönsak
5 dl kokande vatten
2 dl creme fraiche eller ca 1 dl grädde
1 krm sambal oelek
1 msk tacokrydda

Låt majsen torka av lite på hushållspapper, blanda sedan med olja och lite kryddor. Stek i varm panna, tills de blir lite rostade. Häll över majsen i en kastrull tillsätt resterande ingredienser och koka upp. Låt puttra lite, smaka av! Sen mixar du soppan med stavmixer. Servera med rykande heta quesadillas!




3 kommentarer:

  1. Jag är lite kär i majssoppa - det är ju SÅ gott <3 Mumsigt med quesadillas till!

    SvaraRadera
  2. Alexandra- ja visst är det! Quesadilla är bästa tillbehöret till, ja ALL soppa!!

    SvaraRadera
  3. Den där soppan verkar inte dum. Och quesadillas är underbara, som de är eller som tillbehör. Det var alldeles för länge sedan jag gjorde sådana!

    SvaraRadera