fredag 14 oktober 2011

Gotländsk saffranspannkaka

Jag har lagat en snabbvariant på den gotländska saffranspannkakan, perfekt för vardag! Det snabba i kakan är att den innehåller färdig gröt, vilket fungerar bra!



Saffranspannkaka

500 gram färdig risgrynsgröt
1 paket saffran
2 msk honung
1 dl grädde
2 ägg
1 tsk vanilj socker
ca 1 dl hackad mandel, skållad eller med skal, upp till dig..



Ugnen står på 175 grader. Smörj en form, ca 20 * 30cm, med smör. Blanda i hop ingredienserna till kakan och lägg i formen. Grädda mitt i ugnen i  ca 30 minuter. låt svalna och servera med bärgrädde! Jag blandade grädde med hemmagjord björnbärssylt vilket blev mycket gott! Det får gärna vara söt sylt, då kakan inte är speciellt söt i sig själv!


3 kommentarer:

  1. Vad kul det var att träffas igår och vilken fin blogg du har! Saffranspannkaka är ju så himla gott så det får bli att laga en omgång till helgen.

    SvaraRadera
  2. Ann-Louise - Tack detsamma! Gör det, detta är en hit!

    SvaraRadera