lördag 8 oktober 2011

Fried rice

Mitt bästa recept på en fried rice, varsågod! 



Fried rice
ca 2 port

Svårt att bedöma hur mycket ris det blev, men ta så mycket som du tror är lagom för 2 personer att äta upp, så blir resterande ingredienser alldeles lagom. Bäst resultat som det är gårdagens!
3 vårlökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
1/2 färsk chili, hackad
1-2 tomater, klyftade
ca 10 cm gurka, hackad
1 ägg

Sås 
ca 3 msk kinsesisk soja
ca 3 msk "vit" soja kallas det, men det är en tunnare typ av soja, vattnigare, thailändsk. 
2 msk socker
salt & peppar



Värm upp ca 3 msk olja i en wok. Släng i lök, vitlök och chili, woka i kanske 1-2 minuter, släng då i gurka och tomat. när det hettats upp tillsätter du riset. Stek ihop allt, när det börjar se bra ut, drar du risblandningen lite åt sidan, häll på lite mer olja och knäck i ägget. Rör om så det blir äggröra och rör ut med resterande ingredienser. 

Rör ihop "såsen", och tillsätt i riset, tillsätt pö om pö, så det inte blir för salt, det kan vara så att du vill göra mer eller så att du inte kommer använda allt, smaka!

Gott!

3 kommentarer:

  1. gott! vad för ris bör man använda?

    SvaraRadera
  2. Vicky- Det är jättegott! Jag använder Uncle Ben´s jasminris. Lycka till!

    SvaraRadera
  3. sv: tack! vad gullig du är och vad glad jag blir!

    SvaraRadera