måndag 29 augusti 2011

Kan man frysa svamp?

Jag ställde mig den stora frågan, hur fryser man in kantarellerna?! Efter lite rådfrågande hos min kloka far så gjorde jag såhär;


















Frysta kantareller

Kantareller
Smör
Salt och vitpeppar

Torrstek kantarellerna precis som i förra receptet och klicka sedan i en klick med smör. Stek någon minut och krydda med salt och pappar. 

Låt svalna.

Packa kantarellerna i portionsdoser i fryspåsar, och frys in. Enkelt och smidigt. När du ska använda kantarellerna igen är det bara att tina och steka på! Håller länge i frysen.

Obs. Vill du att kantarellerna ska hålla ännu längre i frysen, stek ej i smör. Jag steker i smör då jag tycker att det blir godare, men som Anna påpekade här nedan så håller det bäst om du skippar smöret.







3 kommentarer:

  1. Håller ännu längre utan smöret som kan härskna.

    SvaraRadera
  2. Håller med Anna!..

    SvaraRadera