tisdag 27 maj 2014

Ceviche

Jag är jäkligt förtjust i rå fisk, som i sushi eller som här "bara" tillagad av saften från lime i denna ceviche. Man kan göra lite som man vill med denna rätt, men bra är att använda fryst fisk, jag blandade torskrygg, räkor och pilgrimsmusslor.



Ceviche 
2 stora glas

1 ryggfile av torsk
3 pilgrimsmusslor
2 nävar oskalade räkor, skala och hacka lätt
1 dm gurka, skär bort kärnhuset och hacka upp
1 avocado, delad i bitar
1 cm färsk chili, finhackad
1 minivitlök, pressad eller finhackad
1 grabbnäve koriander, hackad
saften från 2-3 lime
salt & peppar

Skär upp fisk, mussla i mindre bitar, blanda med limesaften (den ska precis täcka) lägg i koriander och rör runt. Låt stå och marinera i minst 2 timmar. Ta sedan fram och blanda i övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Servera i glas. Njut med en kall öl och lite bröd!


1 kommentar:

  1. Så länge sedan jag gjorde ceviche! Konstigt för det är både enkelt och gott! Jag lägger det på minnet. Hoppas att allt är bra med dig annars! Kram!

    SvaraRadera