lördag 15 juni 2013

Spanien och tortilla till frukost

Min lilla potatisomelett!


Jag tog en liten tur ner till Spanien träffade familjen och firade att min närmsta vän Lindas mamma Leane fyllde 50år! Det blev mycket mat, mycket vin och sol i mängder. På morgonen då Leane fyllde år gjorde vi brunch och Leanes man Tomas lagade spansk potatisomelett. Jag blev inspirerad och lagade det här hemma till frukost idag, nom nom!


Spansk tortilla med potatis

3 potatisar, skalade och skurna i skivor
5 eko ägg, vispade med salt & peppar efter smak i bunke

Råstek potatisen i smör och olja i en liten stekpanna med höga kanter. Den ska nästan bli genomstekt. Häll sedan på äggröran och sänk värmen till 1 eller 2. Rör ej. När det gått ca 10 min kan du sätta på ett lock på stekpannan och vänta tills äggen helt stelnat på toppen. Vänd upp på tallrik och servera med spansk korv och bacon. Gott!


Utsikt från vår takterass

Kvällsutsikt från gamla stan i Altea 

Strålande god pilgrimstapas från resturangen Xe´f.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar