söndag 9 november 2014

Matbloggsträff och Gunnebo Slott

Denna vecka har rusat på som vanligt. Men förra helgen fick jag möjlighet att få vara med på en matbloggsträff som anordnades av Matbloggspriset i samband till Mitt Kök mässan här i Göteborg. Matbloggspriset delades ut i Stockholm, kika in HÄR så kan ni läsa om alla vinnarna!

Åter till bloggträffen, om man ville så kunde man laga mat med Rent a Chef, vilket många av min härliga bloggvänner gjorde, på bilden ser ni Kim smaksätta något gott.





Själv dök jag upp precis lagom till att vi gick iväg till en konferenslokal i mässhallen och fick lyssna på lite föredrag. Gunilla Davidsson pratade om hennes jobb med Måltidsturism Skaraborg, jag måste säga att deras matresor som till exempel Löjromsresan låter helt fantastisk, sen bjöd hon även på urgoda Läckökringlor. Vi fick vidare lyssna på Ylva Vitorovic från Stena Line som pratade om filmen/youtube som medel i reklam och marknadsföring. Lite paneldebatt om bloggares villkor, sen avslutade vi med att få lyssna på Kinna Jonsson som pratade om klassiska jultraditioner, vilket var väldigt intressant!



Sen bar det av till Gunnebo Slott för julbord! Jag kunde varit gladare, jag älskar julbord och jag älskar Gunnebo! Jag har besökt Gunnebo för lunch flera gånger, samt en julfrukost för några år sedan, och aldrig blivit besviken. Nu fick vi prova deras lite speciella julbord, och det föll mig helt i smaken. Med ca 90% ekologiska varor och uppdukat som små munsbitar, jag var väldigt nöjd. Vi bjöds först på lite varm glögg och kunde mingla runt lite. Sen blev det "kallbord" med allt i från nytänkande sillinläggningar till nitritfri julskinka. Det varma rätterna var inte sämre dem, torsken var att dö för. Sen öppnades gottebordet upp med mängder av små guldkorn, men här började jag bli väldigt mätt. Den skurna pepparkakan var underbar, lika så kolan med apelsin och kardemumma. 

Jag kan varmt rekommendera detta julbordet om man vill äta något som både känns och smakar bra!










Tack för denna helgen alla nya och gamla vänner!


3 kommentarer:

 1. Ha ha vilken festlig bild på mig, jag ser ju ut som en liten hobbit! Får jag låna den?
  Attans vad jag nästan ångrar mig nu att jag inte åkte med till Gunnebo! Ibland vill man ju bara klona sig! Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha klart du får! Ja det var underbart, men det går ju såklart inte att hinna med allt.. Nästa gång! Och jultema blir strålande på nästa träff!

   Radera
 2. Vilken trevlig dag det var! Så mycket gott!

  SvaraRadera