söndag 7 oktober 2012

Årets Bak- och Dessertmästare!

Det kom inspiration på posten, en låda fylld med choklad från Fazer med hopp om att jag skulle vilja delta i deras årliga tävling Årets Bak- och Dessertmästare. Jag blev peppad och gjorde mig en dessert, det är inte ett dugg svårt att vara med och tävla, klicka in på länken ovan och var med du också! De stänger tävlingen v 44, så det brinner lite i knutarna!Vit chokladpannacotta med mangopuré

Ca 1 dl mango i bitar, det går bra med tinad fryst.
0,5 st gelatinblad
ca 2 msk socker

Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Mixa mangon, så den blir till puré, tryck genom sil om du vill ha den slätare, det går även bra att bara mixa. Blanda med sockret och värm upp i kastrull, krama ur vattnet ur gelatinbladet och rör ner i mangopurén, låt svalna. Häll upp i fina glas, vill du ha den lutade effekten, ställ glasen tiltade i kylen och häll försiktigt på purén på ena sidan, låt stelna! Tar ca 1 h.

0,75 st gelatinblad
75 gram hackad vit choklad
2 dl grädde
2 msk socker

Lägg gelatinbladet i vatten. Värm grädde och socker tills det precis börjat koka, ta av från plattan och låt stå i ca 5-10 minuter under lock. Krama ur gelatinbladen och rör i grädden. Häll sedan i den hackade vita chokladen och rör om ordentligt tills det smält. Låt svalna lite och häll sedan på i dina glas, på purén. Låt stå och stelna i kylen i ett par timmar innan du serverar. Sött och gott!

En annan variant om du vill att det ska vara mindre sött, är att ta något syrligare att göra puré på, tex hallon samt använda ljus eller mörk choklad till pannacottan, en succé!

Tack Fazer för den fina lådan!

1 kommentar: