tisdag 31 juli 2012

Gent

Vi besökte Gent i Belgien här i början på semestern. Fick låna en underbar lägenhet av min vän Lindas föräldrar som bor där. Gent är en stad för dig som gillar mat och öl. Vi gillar mat och öl, så vi trivdes väldigt bra. Vi lyckades pricka in Gentfestivalen, vilket betydde att det var otroligt mycket folk och fest på gatorna, så vi missade mycket vi borde sett men såg mycket som man annars skulle missa, så det jämnade ut sig ganska bra.

Tänkte tipsa lite om vad vi gillade, samt vad vi blev tipsade om, men inte kunde uppleva på grund av alla folk. Ni får fråga er fram om ni åker dit, då jag inte kommer kunna ge er adresser, men det är en liten stad, så det löser ni!


Frukost på den härliga terassen!
Pub


Geneverbaren (Heter Dreupelkotblev vi tipsade om men det var för mycket folk, men där kan man beställa alla sorters genever och prova sig till sin favorit.

Det finns en bar som enligt google map heter Dulle Griet som har alla tänkbara ölsorter, tyvärr hade menyn förkortats då vi var där pga festen. Här kan du panta din sko för att få köpa en öl i det bästa glaset... mer säger jag inte.

Att ta en öl på Groot Vleeshuis är inte helt fel, det var tidigare stans köttmarknad, i taken hänger traditionell gandaskinka.

Bra tilltugg till öl är att beställa in ost eller kött/korv med senap att doppa i! Finns nästan på alla pubar.


Öl


Våra ölfavoriter är;

Orval
Westmalle
Leffe
Chimay
Mat


Goda musslor åt vi på en restaurang som heter De Witte Leuuw.

Spännande upplevelse får du på restaurangen Pampas, du serveras kött och fisk från kypare som kommer med maten som grillats på stora spett och serverar dig vid bordet, det är all you can eat. Men efter första varvet av mat blir du mer sporadiskt serverad, så ta rejält direkt om du är väldigt hungrig. Den grillade ananasen var underbar! Och ja, man blir proppmätt!

Vi åt lunch på en liten saluhall som hette Aula Slagerij. Här kan du äta något enkelt och gott. Du sitter runt kocken som tillreder er mat. Kul och trevligt ställe, prisvärt!

Pain et gourmandies, se nedan, är ett härligt typiskt fransk litet ställe där du köper din baguette på morgonen eller kanske stannar för en god kaffe och en croissant.


Se/Gör

Gå in och kika i kyrkorna, väldigt vackra!

Åk på en båttur, vi hoppade på precis vid Geneverbaren, där ingick en öl i biljettpriset. Kostar ca 6.50 € pp, tar kanske 50 min.

Vi lånade cyklar och cyklade till en park som heter Blaarmeersen, där kan man sola och bada i en konstgjord sjö. Vårt första dopp i år blev här, jättemysigt!
Ja det var nog det, säkert massor jag missat, men det tar vi nästa gång!

Och Leane och Tomas, ni kan ju fylla på med tips i kommentarer :-)2 kommentarer:

 1. Oj vad härligt och mysigt ni ser ut att ha haft det!! Känns väldigt lockande!! Kram på er sötnosar!!!
  //Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var jättebra! Belgien är trevligare än man tror :-) Kram på dig!

   Radera