fredag 18 april 2014

Matbloggsträff i Falkenberg

Helgen spenderades på bästa sätt i Falkenberg med massa härliga "matbloggskollegor"! Fina Malin hade ordnat med massa härliga workshops och sen avrundade vi med att besöka Lisa Lemkes restaurang Prostens Pizza.

Vi bodde på Hotell Ocean, och det var helt fantastiskt snyggt! Jag höll på att svimma då jag såg mitt rum.. stort, snyggt inrett, stor egen balkong med havsutsikt! Här hade man kunnat stanna länge. Jag får ta med mannen hit i sommar helt enkelt.
Vi började vår dag med att besöka Suseå Chokladfabrik och delikatessbutik. Här fick vi lukta prova och njuta av olika typer av deras egna choklad samt andra favoriter. Mycket trevligt.
Vidare besökte vi Ugglarps Grönt, en mycket engagerad och härlig ägare som lät oss veta allt om kål och ätbart ogräs. Här odlas det mesta som man kan föreställa sig inom grönt. De har storslagna planer om ett matcentrum och ska även utöka med bär och fruktodling. Mest levererar de till kräsna restauranger, men gårdsbutiken är öppen i sommar!Vi körde vidare på vårt turné och hamnade hos Slöinge Kafferosteri. Här fick vi testa olika sorters finkaffe vilket jag tyckte var väldigt spännande! Det fanns till exempel ett kaffe som helt naturligt smakade blåbär, och då pratar jag inte en liten hint, det smakade verkligen blåbär! Underbart, tyvärr blev det inte det jag köpte med mig hem (för dålig kaffebryggare för att det skulle känns värt) jag slog till på bönor till en god espresso istället.
Sista stoppet på dagen blev hos SolhagaSara och hennes stenugnsbageri! Här fick vi lära oss mer om att baka ut och snitta baguetter! Mycket härlig tjej som verkligen bjöd på sig själv och sin verkamhet. Här var det inget hemlighetsmakeri, hon vill att alla ska lyckas, härligt att se! Vi fick även med oss lite surdeg hem, ska se om jag lyckas håll den vid liv..


På kvällen åt vi som sagt på Prostens Pizza, det var så fantastiskt gott! Jag kommer definitivt försöka knipa en bokning även i sommar!
Det sista vi gjorde innan resan hem dagen där på, var att besöka Malins lilla inredningsbutik, Annies Stuga i Glommen. Mycket mysigt!Tack för en grym helg!

Bara en kaka till
Call me cupcake
Malins diner
Erikas funderingar
Forstrosor
Amy´s piece of cake
Mårtenssons kök
Fröken Sandra lagar och bakar
Vardag.nu
Kaksmulan10 kommentarer:

 1. Tack själv Beata! Ler när jag tänker tillbaka på helgen!

  Glad Påsk!

  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig helg vi hade! Hoppas att ni har en fin påskhelg, och att det går bra med fixandet i ert nya hus. Många kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det har gått prima :-) men önskar trots det ibland att jag var tillbaka på ocean....

   Radera
 3. Det var verkligen hur bra som helst, fast när vi ser hur Anki tittar på Lisa Lemke så ser det mest ut som att hon är skrämd från vettet:) Så var inte fallet... Och ljuset som speglar sig så vackert i Håkans hår...:)

  Hoppas helgen varit fin och att huset tar sig,
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha nog ser hon lite nervös ut allt, med en sådan stjärna i rummert;-)

   Radera
 4. Jag blir så sjuk avis när jag ser alla er andras bilder att jag inte hade möjlighet att följa med denna gång. Det verkar ha varit en grym bloggträff!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får följa nästa gång Remsan! Det var super, men det blir nog även nästa gång ska du se!

   Radera