fredag 9 november 2012

Matbloggsträff & Lingonkolapaj

Något som jag lyckades pricka in perfekt när jag kom hem från Spanien var en liten matbloggsträff då både Pickipicki, Carl och Moma´s Kitchen kom till stan!
Första kvällen blev det öl på Ölrepubliken, vilket var mycket trevligt. Jag fick även i mig en råbiff för första gången, väldigt fint och gott!

Dagen där på var vi hemma hos Åsa i majorna för lite middag. En helt strålande kväll i mina ögon, och magen stod åt alla hörn när vi var klara med varandra!


1/2 råbiff

Lindas pumpasallad

Fotas ska det göras på matbloggsträffarna..

Gott bröd och fantastiskt äggsmör från Pickis

Åsas fina tomatgryta

Mer foto

Lindas mjuka laktritskakor

Moma´s gudomliga rum cake!!

Jag med min kola och lingonpaj, bild Moma´s Kitchen.

Lingonkolapaj med vispad creme fraiche och kanel

125 g smör
1 dl socker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 tsk kanel

3 dl grädde
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
1 1/2 dl ljus sirap
1 1/2 tsk vaniljsocker
75 g smör
1/2 tsk flingsalt
3 dl halvtinade frysta lingon

2 dl creme fraiche (34%)
kanel

Rör ihop ingredienserna till pajdegen snabbt och tryck ut i en pajform med löstagbar kant. Låt stå kallt i ca 30 min. Förgrädda i ca 10 min på 200 grader, låt svalna.

Koka upp grädde, socker och sirap i ca 30 minuter.

Tips- Droppa lite kolasmet i kallt vatten då och då, när smeten går att forma till en liten boll, är kolan klar.

Då kolan är klar tillsätter du vaniljsocker och smör i tärningar, rör om till en blank och fin smet. När kolan svalnat något rör du försiktigt i ca 2 dl av de halvtinade lingonen och vänder om. Häll kolan i pajformen, strö över resterande lingon samt flingsaltet. Ställ i kylen i minst 1 h innan servering.

Vid servering vispar du den feta creme fraichen fluffig och pudrar med kanel som tillbehör till den söta kakan, Gott!

Tack Linda, Rebecka, Tina, Carl, Veronica, Åsa, Kim och Ann-Louise, för dessa trevliga dagar!



1 kommentar:

  1. Och DÄR var receptet på den goda kolapajen som jag efterfrågade förut!! :-)

    SvaraRadera