onsdag 22 augusti 2012

Makrillen

För någon vecka sedan åkte jag ut med min far och farbror för att fiska. Det blev några makrillar, makrillarna blev middag!



Farbror Totten´s makrill

Hela rensade makrill, ta bort huvud och stjärtfena om du vill
1 kruka dill
Smör (gamska mycket, i skivor)
Ev någon klyfta vitlök
Ev ströbröd (vi råkade glömma detta, men det var gott även utan)
Salt & peppar



Lägg i makrillen i en ugnsfast form, salta och peppra lätt i fisken. Fyll med dill, smör och pressa på vitlök. Toppa lätt med ströbröd. In i ugnen på ca 175 grader i 20 minuter, eller när fisken släpper lätt från benen. Servera med kokt potatis och sås. (För vår det fick det bli med paprika och zucchini).



Så tillfredsställande att fiska och sedan laga sin fångst till middag! Bästa dagen på länge!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar