Min kladdkaka
150 gram smör, ja smör är bra!
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
1 nypa salt
2 ägg
2 dl mjöl
Ugnen står på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull, ställ av från värmen och tillsätt socker, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda till en smet. Rör i äggen och sedan mjölet, sikta om du är rädd att det ska bildas klumpar. ( jag rör frenetiskt, så jag skippar det momentet...) Häll upp i en smörad form, om du vill kan du bröa med kokos eller vanligt ströbröd men jag brukar köra utan. Mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ät varm eller låt svalna, den är fantastisk kylskåpskall...
Servera med hemgjord vaniljglass. Och kaffe så klart!
Flashbacks från hemkunskapen i 6:an med det receptet.. =)
SvaraRaderaVad roligt med en matblogg, känns verkligen du och väldigt trevligt utformad! //Maya
Åh! Jag kör också på det där receptet! Hittade det i en av mina chokladböcker för nåt år sen. Det absolut bästa! :)
SvaraRaderaMaya: Tack! Kul att du gillar bloggen :-)
SvaraRaderaRebecka: haha underbart, jag hittade detta recept i nån reklam för tele 2 för många många år sedan, det har fastnat och hängt kvar....