Filmjölksbrödet
10 dl vetemjöl
8 dl grahamsmjöl
2 msk bikarbonat
2 tsk salt (måtta gärna, det är mer än man tror)
1 liter filmjölk
1 dl lingonsylt
1 dl ljus sirap
2 rivna morötter eller äpple
2 smörade formar
Ugn 180 grader.
Blanda alla torra ingredienser noga i en stor bunke. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en smet. Häll upp brödsmeten i 2 smörade formar, jag använde en liten ugnsform och en rund springform. Grädda mitt i ugnen i ca 1 h. Ta ur bröden ur formarna och låt svalna på galler. Bröden mår bra av att få stå till sig lite. Mmmmm saftigare bröd utan jäsning får man leta efter!
Rör ihop |
Låt vila |
Ät med smör! |
Alltså! Jag ÄLSKAR din blogg Bea! Vill baka jag med nu meddetsamma!
SvaraRaderaTack Maria! Härligt att höra, då är det ju värt att fortsätta! :-)
SvaraRaderaHar du provat surdeg ? Jag lutar åt levain bröd när det gäller smak :-) /Markus
SvaraRaderaOhyes, jag älskar surdegsbröd! Dock har jag fastnat mest för nattjästa bröd när det kommer till vardagsbakning! Se mitt första inlägg på bloggen, det är ett av mina bästa bröd!
SvaraRadera