Jag måste erkänna att jag har kommit lite efter här på bloggen, så idag blir det tips om gårdagens middag! Men den var ju så god att det kan man inte missa... Det var tro det eller ej, min lillasyster Maja som stod för middagen. Snabbt ca 20 minuter, enkelt och fantastiskt gott! Denna rätt kommer göras om här hemma! Tack Maja!
Majas gratinerade tortilla kyckling
2 rullar per person var lagom, vi gjorde 6 rullar.
6 st tortillabröd, den lilla eller mellan storleken
2-3 kycklingfileer
1 paprika
1 gul lök
1 creme fraiche med smak av parmesan och vitlök
riven ost - vi använde mozzarella, men använd gärna en starkare ost om ingen i sällskapet vägrar ;-)
salt & peppar
Ugnen står på 200 grader. Hacka kycklingen som du vill, vi gjorde strimlor, salta och peppra. Stek den helt klar i olja, plutta i lite smör för färg i slutet på stekningen för färg och smak. Lägg kycklingen i en skål.
Stek i samma panna, hackad lök och paprika, tills de är lite mjuka. Tillätt kycklingen igen samt creme fraichen. Fyll blandningen + lite ost i tortillabröd som du "rullar till rullar"/viker ihop och lägger med skarven ner i en ugnsfast form. Gör alla rullarna, toppa med mer riven ost, grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills osten smält!
Jag sa ju att det var enkelt!
Serveras gärna med sallad, men det struntade vi i igår, lite för hungriga...
det där är supersmarrigt!
SvaraRaderaKarin: Ja det var supersmarrigt!! Det bästa är ju att man kan fylla med vad som helst!
SvaraRadera