måndag 5 september 2011

Budapestrulle - Budapeststubbe - Budapesttårta



.... kalla den vad du vill, budapestbakelsen är min favorit bland det klassiska konditoriutbudet! Denna bakade jag som efterrätt till den fina söndagsmiddagen som min kära vän Linda hade hos sig igår. Här har ni receptet.


Budapestfavoriten


Nötmarängen

6 äggvitor
3 dl strösocker
50 g marsanpulver (ni vet sånt där pulver som ska kallvispas)
100 g hasselnötter (finhackas i matberedare)

Fyllning

2,5 dl vispad grädde
1 burk mandariner (låt rinna av i sil)
smält choklad
florsocker


Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt sockret pö om pö, lite i början och mer i slutet, vispa tills det är riktigt toppigt och fluffigt! Blanda marsanpulvret med de finhackade nötterna och vänd försiktigt ner i smeten. Fyll en spritspåse (eller en plastpåse, dock lite svårare) med smeten och spritsa ut längder på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 175 grader ca 20 - 25 minuter. Låt bottnen svalna på galler med bakplåtspappret kvar. Vänd sedan försiktigt den upp & ner på ytterligare ett bakplåtspapper och lossa försiktigt. 










När marängen svalnat helt brer du på fyllningen, vipsad grädde och mandariner. 

Sen är det bara att rulla ihop dekorera med smält choklad och pudra över florsocker!





MUMS!

4 kommentarer:

  1. Gudars så gott!! /Leane

    SvaraRadera
  2. Hade velat vara där... Gudomligt god brukar den ju vara//sara

    SvaraRadera
  3. Men så tjusig! Tobbe har länge velat göra (håll i dig nu, nu kommer en härlig combo av alla namn) buddhastubberulltårta, och dammsugare för den delen. Men det har som inte blivit av, än :)

    SvaraRadera
  4. Det är bara att köra på Rebecka, detta receptet fungerade bra för mig!

    SvaraRadera