Nå vad gjorde jag då av de godsaker jag kom hem med? En härlig höstig varm sallad! Du kan självklart välja andra primörer, men såhär gjorde jag.
Varm Höstsallad
2 hungriga personer, ja vi åt upp allt själva....
4 små morötter
3 mellanstora rödbetor, jag använde polka, så fina!
5 små färskpotatisar
en näve blomkål
3 små små lökar
2 vitlöksklyftor
1 paket bacon
timjan
salt & peppar
Dressing
1 äggula
1 tsk ättika
1 tsk dijon senap
ca 1/2 dl rapsolja
kryddörter, hackade
salt & peppar
Dela grönsakerna i lagom stora bitar. I en stor kastrull kokar du potatis och rödbetor först, de tar längst tid, när de börjar bli lite mjuka lägger du i löken, vitlök och morötterna, sist blomkålen. Låt inte grönsakerna bli överkokta! Stek på sidan av i en panna bacon tills det är knaprigt, låt timjan steka med den sista minuten.
Blanda ihop dressingen, oljan går i sist under omrörning, det gör att dressingen tjocknar. Smaka av med kryddorna.
Låt grönsakerna rinna av, sen blandar du dem med den goda dressingen och baconet. Smaka av med salt och peppar. Ät medans den fortfarande är ljummen!
åh så himla härliga färger! mums och det var bara fint att hänga på som alltid! puss
SvaraRaderaJa visst är det! Älskar den lila blomkålen! Tack detsamma!
SvaraRadera