lördag 17 september 2011

Varm höstsallad

Jag skyndade mig ner på bondens marknad i dag, bönderna säljer sina fina grönsaker i Haga varje lördag kl 10-14. Det var första gången jag gick dit, det var litet men definitivt värt ett besök. Förlåt till Emelie som jag väckte för att få lite sällskap...

Nå vad gjorde jag då av de godsaker jag kom hem med? En härlig höstig varm sallad! Du kan självklart välja andra primörer, men såhär gjorde jag.



Varm Höstsallad

2 hungriga personer, ja vi åt upp allt själva....

4 små morötter
3 mellanstora rödbetor, jag använde polka, så fina!
5 små färskpotatisar
en näve blomkål
3 små små lökar
2 vitlöksklyftor
1 paket bacon
timjan
salt & peppar

Dressing
1 äggula
1 tsk ättika
1 tsk dijon senap
ca 1/2 dl rapsolja
kryddörter, hackade
salt & peppar





Dela grönsakerna i lagom stora bitar. I en stor kastrull kokar du potatis och rödbetor först, de tar längst tid, när de börjar bli lite mjuka lägger du i löken, vitlök och morötterna, sist blomkålen. Låt inte grönsakerna bli överkokta! Stek på sidan av i en panna bacon tills det är knaprigt, låt timjan steka med den sista minuten.

Blanda ihop dressingen, oljan går i sist under omrörning, det gör att dressingen tjocknar. Smaka av med kryddorna.





Låt grönsakerna rinna av, sen blandar du dem med den goda dressingen och baconet. Smaka av med salt och peppar. Ät medans den fortfarande är ljummen!

2 kommentarer:

  1. åh så himla härliga färger! mums och det var bara fint att hänga på som alltid! puss

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det! Älskar den lila blomkålen! Tack detsamma!

    SvaraRadera