Därför blev det en kompromiss - vanilj, som ALLA gillar!
Vaniljglass
2,5 dl grädde
2,5 dl mjölk
5 äggulor
1 dl socker
2 msk honung
1 vaniljstång
Blanda grädde, mjölk, urskrapad vaniljstång+ själva stången och 1/2 dl socker i en kastrull. Hetta upp. Blanda äggulor och resterande 1/2 dl socker i en skål. Häll på lite av gräddblandningen på äggsmeten och vispa snabbt! Det är viktigt att äggulorna inte hinner koagulera. Koka upp gräddblandningen och vispa i äggsmeten i kastrullen. Vispa snabbt ihop till en jämn lite tjockare smet - detta går fort, ca 1 minut. Ta av från plattan och kyl i vattenbad. Om du vill få extra smak låter du glassblandningen stå i kylskåp under natten. Kör sedan i glassmaskin till önskad konsistens, ca 30- 45 minuter.
Vattenbad är inte svårt, häll bara upp kallvatten i diskhon |
Glassmaskinen in action |
Den färdiga glassen redo att frysas in |
Åhhhh, vad sugen jag blev på att prova våran glassmaskin! VARFÖR står den kvar i jämtland för?!
SvaraRaderaTypiskt! Hoppas ni får ner den snart! har du provat att göra egen glass i den än? Annars har du något att se fram emot!
SvaraRadera