Den gamla hederliga köttfärslimpan är en favorit hos mig. Receptet fick jag av min farmor och det är lite annorlunda, men mycket enkelt och smakar fantastiskt gott!
Köttfärslimpa
500 g blandfärs
1 paket fransk löksoppa, ja det är denna ingrediens som kan kallas lite annorlunda..
1 liten burk creme frais
1 ägg
timjan
Ugnen ska stå på 175 grader. Vispa ihop alla ingredienser och häll över i en form. Normalt använder jag en långsmal form, men hittade den inte... så det blev en vanlig ugnsfast form som fungerade minst lika bra! Skjuts in i ugnen i ca 30-35 minuter.
Pressgurka
2 port
1/2 gurka
salt
1 msk ättiksprit
1 msk socker
1/2 dl vatten
vitpeppar
dill
Skiva gurkan, jag hyvlade den med osthyvel på längden, salta. Ställ den saltade gurkan på press i 30 minuter, häll av all vätska som saltet dragit ur gurkorna. Blanda därefter i hop lagen med resterande ingredienser och häll över gurkorna. Låt gärna stå och dra någon timma om det finns möjlighet, annars går den att servera direkt.
1. Salta gurkan |
3. Klart! |
2. Pressa |
Servera med kokt potatis, lingon och gräddsås!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar