torsdag 15 september 2011

Middagsklubben September

Ja, vad lagade vi då igår? Svenskt tema var det, Lindas dag. Hon hade planerat perfekt med svenska lantchips till snacks och självklart svensk äppelcider till välkomstdrink!

Hennes meny bestod av:

Förrätt: Västerbottenpaj med creme fraiche






Huvudrätt: Wallenbergare med duchessepotatismos, gräddsås och rårörda lingon






Dessert: Svensk jordgubbstårta






Wallenbergare


500 gram kalvfärs
5 msk grädde
5 äggulor
salt & peppar
ströbröd
smör och olja

Blanda ihop kalvfärs, grädde och äggulor till en smet. Smaka av med salt & peppar. Forma till "puckar" som du täcker med ströbröd. Stek på medelvärme i smör och olja så biffarna får fin färg. Tänk på att du kan lämna biffarna lite rosa i mitten om du vill, det är ju kalvfärs.

Servera med potatismos, god gräddig sås och självklart rårörda lingon!


Ursäkta den dåliga bildkvaliteten, det är Lindas mobilbilder... Vi ägnade oss mer till vinet och den goda maten....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar