söndag 25 september 2011

Tonfisk

Det är inte så ofta jag går till fiskhandlaren, tyvärr. Men så var det ju firande på schemat så vi lyxade till det med tonfiskfilé. Till det fick det bli lite primörer och fetaostsås.




Halstrad tonfisk med smörstekta primörer och fetaostsås
2 port

300 gram tonfiskfilé, vi delade en filé på två
salt & peppar



valfria primörer
smör
salt och peppar

Varm dressing till både fisk och primörer
50 gram smör
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
timjan

Fetaostsås
en bit fetaost
ca 1,5 dl creme fraishe
salt & peppar



Koka dina primörer mjuka i lättsaltat vatten. Stek sedan i smör.
Tonfisken klappar du in i olivolja, salt & peppar.
Rör ihop den kalla fetaostsåsen, låt stå.
Den varma dressingen är enkel, smält smöret, tillsätt honung, lite färsk timjan och balsamvinäger, ställ åt sidan.



Stek tonfisken i en het panna med lite matolja och någon klick smör. Stek ca 1 minut per sida om du har en ganska tjock filé. Du vill att kärnan fortfarande ska vara rå.

Servera med de smörstekta grönsakerna, häll över den varma dressingen och klicka på regält med fetaostsås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar