onsdag 19 oktober 2011

Rotmos & fläsk

Jag har alltid gillat husmanskost! Det är nyttigt och det är gott. Så igår lagade jag rotmos och fläsk, det blev prima.



Rotmos och fläsk
ca 3-4 port

2 morötter
4 medelstora potatisar
1 liten kålrot
smör

1 bit rimmat sidfläsk i bit
1 äpple, skalat och klyftat
1 stor gul lök, klyftad

Salt & peppar

Ugnen står på 200 grader. Dela i mindre bitar och koka upp morötter, potatis och kålrot tillsammans i en stor kastrull. Skär bort svålet på köttet, men spapa lite av fettet som finns under. Lägg köttet med fettet ned i en smörad ugnsform och kör i ugnen i ca 20 minuter. Ta då ut formen och lägg äpple och lök under köttet samt vänd det och peppra lite. In i ugnen igen tills det ser klart ut, ca 20-30 minuter till. Beror på hur stor bit du har..

När grönsakerna kokat så de är helt klara häller du av vattnet och mosar ihop allt med en stor klick smör. Salta och peppra!

Ta ut köttet ur ugnen och dela upp det, äpplet och löken blir goda tillbehör, smaka av och krydda.

Servera gubbmaten med gott mod!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar