fredag 14 oktober 2011

Lammfärs och couscous

Lammfärs är utmärkt! Precis lagom lyxigt och smakar jättegott! Här om dagen gjorde vi lammfärsspett med en härlig kryddig couscoussallad till, det går inte av för hackor! Strålande att ta med i matlådan dagen efter också kan jag lova...



Lammfärsspett m. couscoussallad
6 st spett och couscoussallad så det räcker och blir över...

500 gram lammfärs
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 tsk dijonsenap
1 msk spiskummin
2 tsk torkad koriander
2 tsk chilipulver
salt & peppar





Sallad
3 dl couscous
3 dl kokvatten
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2-3 vårlökar (inget måste, kan bytas ut mot tex rödlök, blir inte samma, men lika gott)
1 stor paprika, eller två halvor i olika färg för extra fin sallad...
1-2 tomater, hackade
var kreativ, finns det något du vill ha i, släng i det då!
salt & peppar



Blanda ihop alla ingredienser till spetten. Ställ kallt en stund.

Blanda couscous med det kokande vattnet, pressa i vitlöken och krydda, dra under lock i 5-6 minuter, rör om. Blanda med resterande hackade grönsaker, låt svala. 

Ta fram färsen och gör ca 6 st spett som du sedan steker i olja. 



Servera med mynta-yoghurt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar