Mycket mat blev det. |
![]() |
Här vankades det nog efterrätter.. |
![]() |
Obligatoriskt att fota maten.. |
Mums! |
![]() |
Efterrätterna |
![]() |
Plockmat från världens alla hörn... |
Min Umm Ali |
Umm Ali
275 g färdigkavlad smördeg / eller frysta tinade plattor i samma vikt
50 g pistagenötter
50 g flagad mandel (gott även med rostad)
2 msk citronsaft
2 1/2 dl mjölk, sen 3/4 dl till
2 1/2 dl socker
1/2 tsk kanel
1 ägg
2 tsk rosenvatten
3/4 dl grädde
Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper i ugnen på 180 grader i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna något. Höj temperaturen i ugnen till 190 grader.
Riv smördegspuffen i bitar och fördela som botten i din (smörjd med smör) pajform, behövs en större eller en normal och en liten.
Fördela grovhackade pistagenötter och den flagade mandeln över smördegen och skvätt över citron.
Vispa upp ägget i en skål. Koka upp 2 1/2 dl mjölk, socker och kanel i en kastrull, ta sedan kastrullen från värmen och låt svalna lite vispa sedan snabbt ner ägget i mjölkblandningen och häll den över kakan.
Stänk rosenvatten över kakan. Blanda sedan 3/4 dl mjölk och 3/4 dl grädde och häll över kakan. Kör i i ugnen i 30 minuter och ta ut då en är gyllene och fin! Går bra att servera som den är, med en skopa glass eller varför inte vispad grädde!
Mmm....så mycket gott det var! Dags att planera in nästa träff snart!
SvaraRaderaVilken kul ide:)
SvaraRadera