Jag är jäkligt förtjust i rå fisk, som i sushi eller som här "bara" tillagad av saften från lime i denna ceviche. Man kan göra lite som man vill med denna rätt, men bra är att använda fryst fisk, jag blandade torskrygg, räkor och pilgrimsmusslor.
Ceviche
2 stora glas
1 ryggfile av torsk
3 pilgrimsmusslor
2 nävar oskalade räkor, skala och hacka lätt
1 dm gurka, skär bort kärnhuset och hacka upp
1 avocado, delad i bitar
1 cm färsk chili, finhackad
1 minivitlök, pressad eller finhackad
1 grabbnäve koriander, hackad
saften från 2-3 lime
salt & peppar
Skär upp fisk, mussla i mindre bitar, blanda med limesaften (den ska precis täcka) lägg i koriander och rör runt. Låt stå och marinera i minst 2 timmar. Ta sedan fram och blanda i övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Servera i glas. Njut med en kall öl och lite bröd!
Så länge sedan jag gjorde ceviche! Konstigt för det är både enkelt och gott! Jag lägger det på minnet. Hoppas att allt är bra med dig annars! Kram!
SvaraRadera