Lammstek
ca 1 kg urbenad lammstek
3 st vitlöksklyftor
1 citron
1 msk hackad rosmarin
olja
salt & peppar
Värm ugnen till 250 grader.
Stöt vitlök, pressad citron + zest, rosmarin och olja i en mortel. Salta och peppra lammet, gnid sedan in smakoljan ordentligt.
Sätt in lammet i ugnen på ett galler ovanför en långpanna, när lammet fått färg (detta steg kan du även göra i stekpanna om du vill) så sänker du till 120 grader. Låt lammet gå till ca 60 i innertemperatur. När du tar ut det ska det vila i ca 10 minuter under folie.
När lammet vilar kan du steka valfria grönsaker, jag valde sparris och squash. När grönsakerna är lite mjuka kan du riva över lite citronzest. Glöm inte att smaka av med salt och peppar.
Brownietårta med bärgrädde
120
g mörk choklad
100
g smör
2
1/2 dl socker
2
ägg
1
1/2 msk vaniljsocker
1
krm salt
1
1/2 dl vetemjöl
smör
till formen
vispad
grädde och frysta tinade blåbär och hallon (går såklart även med färska)
Sätt
ugnen på 175°C.
Bryt
chokladen i bitar. Smält choklad och smör i vattenbad. Ta från
värmen.
Tillsätt sockret och rör tills det är jämnt fördelat.
Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. Tillsätt vaniljsocker
och salt. Vänd ner mjölet.
Smörj
en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (för 8 bitar).
Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg det på bottnen av
formen. Häll i smeten.
Grädda mitt i ugnen 25–30 minuter. Låt
svalna.
Blanda vispad grädde med de tinade eller färska bären och fördela på den helt svala browniebotten.
Receptet på tårbotten kommer från Ica.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar