I fredags invigde vi påskledigheten med en härlig middag med vänner. Det blev allt ifrån hel kyckling, god ost med bröd, rostad potatissallad, sparris och jag lagade till en fin pannacotta med lite kolasmaker (pga. farinsockret) och hallonspegel.
Pannacotta
6 små glas
5 dl grädde
1 dl farinsocker
Ca 1 tsk vaniljpulver, eller 0,5-1 vaniljstång urskarpad (lägg även i själva stången)
2,5 st gelatinblad
en nypa flingsalt
En handfull med hallon, frysta eller färska
1 msk florsocker
1 msk vatten
Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med vatten. Koka under tiden upp grädde, socker, vanilj och flingsalt i en kastrull, ta av precis då det börjar att bubbla. Krama ur gelatinblanden (som legat i blöt ca 4 min) ordentligt och rör ner i den varma gräddblandningen. Låt svalna lite och häll sedan upp i portionsglas, för mig fick det duga med plastglas denna gång, ett tips om man blir många! Låt stå i kylskåp minst 2-3 timmar. Gör sedan spegeln, jag rörde ihop frysta hallon med sockret och lite vatten i en kastrull tills allt blivit en sås och tryckte sedan såsen genom en fin sil, så jag blev av med kärnorna. Sen hällde jag på såsen innan servering.
Hoppas ni också haft en härlig påsk med mycket god mat!
Här har det mumsats lamm i olika former, sill och även pannacotta. Maten är det bästa med påsken brukar jag tycka, men i år var det nog vädret. Kram!
SvaraRaderaLåter helt magiskt, lamm är kanske det bästa!
RaderaVilken söt pannacotta! Jag har faktiskt också gjort pannacotta med hallon i helgen :)
SvaraRaderaPannacotta är verkligen en favorit, kommer ännu ett recept här med Ernst basilikapannacotta snart :-)
Radera