
Långbakat sidfläsk
Ca 600 gr rimmat sidfläsk
En kvist rosmarin
En stor gul lök
Några vitlöksklyftor
Vitpeppar
Potatis och blomkålsmos
Tänk att det ska vara unefär 50% potatis och 50% blomkål
ca 3-4 stora potatisar
ca 1/2 litet blomkålshuvud (spara och hacka upp "stjälken" till servering)
salt & peppar
Skär bort svålen och lägg fläsket med fettsidan uppåt i en ugnsform. Hacka upp löken grovt och smacka sönder vitlöksklyftorna lite och lägg det sedan under och runt om fläsket i formen. Hacka och strö över rosmarin och krydda lite med vitpeppar.
Sen ställer du in formen i ugnen på 100 grader i ca 7h. När den är klar steker du med fettsidan ner i en väldigt hel panna, så får du en perfekt yta på det möra köttet. Skär upp och servera med mos och sallad.
När det är en passande stund kvar innan köttet är klart kan du börja med tillbehören, här kan man ju hitta på lite vad man vill. Jag serverade med ett enkelt potatis och blomkålsmos. Koka ungefär lika dela av potatis och blomkål, när potatisen är klar, mosa ihop med en rejäl klick smör och lite mjölk, och smaka av med salt och vitpeppar.
Strö gärna över lite ruccola och blomkålsstjälkar innan servering så får du lite mer fräschör.
Gott gotti gott gott!
Åh jippie! Det ser verkligen tokgott ut! Dags för sidfläsk snart igen tror jag. Mos på blomkål och/eller potatis är perfekt comfort food. Vi ses imorgon :)
SvaraRaderaJa det är riktigt härligt! Jag måste testa din variant!!
RaderaHerrejisses vad gott! Bjuder du på det i morgon?!;)
SvaraRaderaÅh jag vet, testa!! Haha tyvärr inte :,(
RaderaBOKMÄRKER (ursäkta om det ser ut som om jag skriker - men mentalt gör jag det)
SvaraRaderaFint att ses igår! Hejar på er när det gäller renoveringen!
Haha skrik på! Denna är värd det ;-)
Radera