Vit chokladpannacotta med mangopuré
Ca 1 dl mango i bitar, det går bra med tinad fryst.
0,5 st gelatinblad
ca 2 msk socker
Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Mixa mangon, så den blir till puré, tryck genom sil om du vill ha den slätare, det går även bra att bara mixa. Blanda med sockret och värm upp i kastrull, krama ur vattnet ur gelatinbladet och rör ner i mangopurén, låt svalna. Häll upp i fina glas, vill du ha den lutade effekten, ställ glasen tiltade i kylen och häll försiktigt på purén på ena sidan, låt stelna! Tar ca 1 h.
0,75 st gelatinblad
75 gram hackad vit choklad
2 dl grädde
2 msk socker
Lägg gelatinbladet i vatten. Värm grädde och socker tills det precis börjat koka, ta av från plattan och låt stå i ca 5-10 minuter under lock. Krama ur gelatinbladen och rör i grädden. Häll sedan i den hackade vita chokladen och rör om ordentligt tills det smält. Låt svalna lite och häll sedan på i dina glas, på purén. Låt stå och stelna i kylen i ett par timmar innan du serverar. Sött och gott!
En annan variant om du vill att det ska vara mindre sött, är att ta något syrligare att göra puré på, tex hallon samt använda ljus eller mörk choklad till pannacottan, en succé!
Tack Fazer för den fina lådan! |
Så läckert!
SvaraRadera