Rabarberpaj
Jag hade bara halva den smörmängd jag behövde till en vanlig paj hemma, så jag halverade receptet, här skriver jag ut för en hel form.
15 mellansmå rabarber, stora ca 5-8 stycken (Alltid olika -ta så du tror det täcker din form!)
socker
kardemumma
Smul
125 gram smör
2 dl mjöl
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
Hacka rabarbern i små bitar, häll på lite socker och kardemumman och skaka om. Lägg i form. Knip ihop ingredienserna till smulet och häll över rabarbern.
In i ugnen ca 30 min i 200 grader.
Servera med en klick turkisk yoghurt blandat med vaniljsocker.
Välkommen tillbaka ut i bloggvärlden igen =)
SvaraRaderaTack för inspiration! Välkommen tillbaka! Kram, Leane
SvaraRaderaHärligt att du är tillbaka igen! Har saknat dina recept och dina mattankar. Har fått finfina recensioner från Thomas Jonsson av ditt snabba goda frukostbröd :-)
SvaraRadera